Τι είναι το Arkki by AKTO

 

Tο Arkki School of Architecture for Children & Youth είναι το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης & της Ασίας για παιδιά και εφήβους, το οποίο έφερε το 2014 από την Φινλανδία ο ΑΚΤΟ, το μεγαλύτερο κολλέγιο Τέχνης & Design στην Ελλάδα.

Το Arkki by AKTO ήταν η αφετηρία για τη δημιουργία του Αrkki International, το οποίο έχει πλέον επεκταθεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Κροατία, Ουγγαρία, Τουρκία, Τσεχία) και της Ασίας (Βιετνάμ, Κίνα, Σιγκαπούρη και Ταϊλάνδη).

To Arkki by ΑΚΤΟ αποτελεί έναν από τους πυλώνες της AKTO Academy, στόχος της οποίας είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά και τους εφήβους με τις Τέχνες και το Design, δίνοντας τους από νωρίς τα εφόδια να σχεδιάσουν το μέλλον τους, μέσα από την καλλιτεχνική & δημιουργική έκφραση. Οι αξίες της ΑΚΤΟ Academy ταυτίζονται με εκείνες της Φινλανδικής Εκπαίδευσης: δημιουργία, ισότητα, καινοτομία & ομαδικό πνεύμα.

Στα εργαστήρια του Arkki by AKTO, χρησιμοποιώντας ως μέσο την Αρχιτεκτονική, επιδιώκουμε να εμπνέουμε και να αφυπνίζουμε τα παιδιά σε σχέση με το περιβάλλον τους, ώστε να αποτελέσουν τους ενεργούς πολίτες του αύριο.

Οι Μικροί Arkkitektones εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο, τον οποίο δημιουργούν μέσα από τη φαντασία τους, λειτουργώντας πέρα και έξω από τα συνηθισμένα. Μέσα από τα εργαστήρια, ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, πειραματίζονται, σχεδιάζουν και βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που είναι πάντα πολύ εντυπωσιακό.

Το Arkki by AKTO καλλιεργεί την τρισδιάστατη αντίληψη, την κριτική και μαθηματική σκέψη, τη δημιουργία και τη φαντασία καθώς και τις δεξιότητες επικοινωνίας των παιδιών. Παράλληλα, μέσα από το πρόγραμμα μαθαίνουν να συνδυάζουν πολλαπλές πληροφορίες ώστε να αντιμετωπίζουν -και να επιλύουν- τις προκλήσεις της καθημερινότητας, ενώ παραμένουν υπεύθυνοι και ενεργοί πολίτες. Αρχιτέκτονες, ειδικά εκπαιδευμένοι από τα κεντρικά γραφεία του προγράμματος ARKKI στη Φινλανδία ενθαρρύνουν, καθοδηγούν και υποστηρίζουν τους Μικρούς Arkkitektones.

Το πρωτοποριακό παιδαγωγικό πρόγραμμα Arkki by ΑΚΤΟ εφαρμόζεται σε σχολεία, χώρους πολιτισμού και χώρους δημιουργικής απασχόλησης, προσφέροντας στα παιδιά νηπιαγωγείου, δημοτικού & γυμνασίου τη δυνατότητα να πιστέψουν στον δημιουργικό τους εαυτό και να γίνουν οι “arkkitektones” του μέλλοντος τους. 

Επενδύουμε στα παιδιά, επενδύουμε στο μέλλον!

{Play – Create – Succeed}

Video:  Arkki Children Innovate CFCI video