Γιατί Δημιουργική Εκπαίδευση

Γιατί η δημιουργική εκπαίδευση είναι ζωτικής σημασίας;

Ο κόσμος αντιμετωπίζει πρωτοφανείς προκλήσεις – κοινωνικές, οικονομικές και περιβαλλοντικές – που οδηγούνται από την επιτάχυνση της παγκοσμιοποίησης και έναν ταχύτερο ρυθμό τεχνολογικών εξελίξεων. Η παραδοσιακή διδασκαλία σε όλο τον κόσμο επικεντρώνεται στις χαμηλότερες δεξιότητες σκέψης των ανθρώπων, όπως η ανάμνηση. Αυτό ήταν χρήσιμο τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά όχι αρκετό στη σημερινή αναπτυσσόμενη κοινωνία.

Η εκπαίδευση πρέπει να επικεντρωθεί στις δεξιότητες και τις ιδιότητες που είναι συγκεκριμένες για τον άνθρωπο, οι οποίες στερούνται μηχανών και τεχνητής νοημοσύνης. Εξάλλου, εμείς οι άνθρωποι σχεδιάζουμε τα ρομπότ, και φανταζόμαστε και δημιουργούμε τις εφαρμογές και τον τρόπο χρήσης τους

Μαθαίνοντας ΠΩΣ & ΤΙ να μάθεις

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Arkki βοηθά τα παιδιά του σήμερα να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητές τους και να γίνουν οι δημιουργικοί ηγέτες του αύριο, επιλύοντας τα πιο περίπλοκα προβλήματα που έχει δει ποτέ η ανθρωπότητα.

Σε αυτήν την εποχή της βιομηχανικής επανάστασης 4.0, όταν οι μηχανές αντικαθιστούν τις βασικές θέσεις εργασίας, είναι καιρός να στοχεύσουμε υψηλότερα και να αναπτύξουμε τις δεξιότητες σκέψης υψηλότερης τάξης της επόμενης γενιάς. Δεν αρκεί πλέον να μαθαίνουμε γεγονότα, αλλά πρέπει να μάθουμε τι να κάνουμε με τα γεγονότα και πώς να λύσουμε τα περίπλοκα προβλήματα της κοινωνίας μας σε όλους τους τομείς της ζωής.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτήν τη σύγχρονη κοινωνία, η μελλοντική ζωή δεν αφορά πλέον ΤΙ γνωρίζει κάποιος σε μια συγκεκριμένη στιγμή, αλλά το πώς μπορεί να μάθει και να το προσαρμόσει, γι ‘αυτό η διδασκαλία πρέπει να επικεντρωθεί στη μάθηση της μάθησης και όχι στην απομνημόνευση.

    «Προσωπικά πιστεύω ότι ο κόσμος μας αλλάζει γρηγορότερα από ποτέ. Θα θέλαμε να δούμε πώς η δημιουργική εκπαίδευση θα βοηθούσε την ανάπτυξη δεξιοτήτων των μαθητών της Ταϊλάνδης και στη διαδικασία θα τους επέτρεπε να συμβάλουν ενεργά στην ανάπτυξη της χώρας », δήλωσε η Thanikan Pornpongsaroj, μέλος του Κοινοβουλίου, Dusit-Bangsue District, της Ταϊλάνδης